keskiviikko 13. elokuuta 2014

Vuosi 1, 1.jakso

Ensimmäisellä jaksolla, eli kahden ensimmäisen kuukauden aikana kävimme läpi mm. toimistotyökaluja. Tutustuimme Excelin taulukkolaskentaohjelmaan, jolla teimme hyvin monenlaisia työtehtäviä. Opiskelimme, myös Word tekstinkäsittelyohjelman käytön läpikotaisin. Harjoittelimme tekemään oikeaoppisen lomakemallin, työhakemuksen ja tarjouslomake-pohjan. Kaikki ylä - ja alatunnisteet, automaattisen kappalejaon ja rivityksen opettelimme. Ne ovat tärkeä oppia, koska, jos Wordia haluaa käyttää työkseen erilaisissa tehtävissä, ei saisi puutteita omista taidoistaan löytyä.

Lisäksi opiskelimme käyttämään piirto-ohjelma Corel Drawia. Corel Drawilla piirsimme kuvia ja opettelimme käyttämään erilaisia elementtejä ja kompinaatioita. Kuvanmuokkaus ja piirtäminen ja niiden yhdistäminen erilaisissa tehtävissä oli todella kivaa. Ohjelma oli kaikinpuolin helppokäyttöinen ja selkeä.

Ensimmäisellä jaksolla pääsimme, myös tutustumaan ohjelmoinnin perusteet 1 kurssiin. Ohjelmointikielenä käytimme Javaa ja ohjelmointiympäristönämme käytössä oli Netbeans.

Ohessa kuvia erilaisista tehtävistä ja ohjelmien käytöstä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti