tiistai 26. elokuuta 2014

Vuosi 1, 2.jakso

Tervehdys!

Toisessa jaksossa meillä tuli webbikurssi, jossa harjoiteltiin nettisivujen luontia ja suunnittelua.
Kurssilla paneuduimme hyvin kaikkiin yksityiskohtiin ja, myös mahdollisiin pullonkauloihin mitä saattaa webbisivujen maailmassa esiintyä. On hyvä osata ennakoida riskejä ja varautua ongelmiin mitä saattaa matkanvarrella tulla ensimmäisiä webbisivuja luotaessa. Meillä tuli hyvin kattavasti webbisivukurssilla erilaisia tehtäviä, jossa sai hyvin selkeän kuvan webbisivujen luonnista ja sen keskeisistä asioista.

Kurssin päätehtävä oli omien webbisivujen luonti, joissa kriteereiksi oli määritelty vähintään kuusi sivua ja tietynlaisia skriptejä ja elementtejä tuli esiintyä omilla sivuilla, että opettaja pystyisi arvioimaan taitosi.
Lisäksi sivuilla tuli esiintyä kuvaa, ääntä tai videota.

Meillä oli lukujärjestyksessä toisella jaksolla, myös vähän erikoisempi kurssi, mutta hyvin tärkeä. Kurssi käsitteli ergonomiaa. Se on hyvin tärkeä aihe ja mistä tulee pitää huolta.

Opiskelimme erilaisten harjoitusten ja tehtävien kautta ergonomiaa. Meillä tuli kurssilla oikeastaan yksi iso päätehtävä, jota työstimme monta viikkoa. Meidän piti nimittäin tehdä ergonomiasta monipuolinen ja hyvin kattava esitelmä, joka esiteltiin  myöhemmin luokalle.

Esitelmään avuksi saimme ergonomiasta kirjan koululta lainaan, johon tuli ensiksi tutustua ja lukea. Luettuani ergonomiakirjan piti alkaa työstämään esitelmää sen pohjalta. Kurssi toi omat haasteensa ja vaikka aikaa oli useita viikkoja, niin aika oli silti rajallinen ja viikot menivät nopeasti. Esitelmä vei paljon myös omaa-aikaa koulun ulkopuolella.
Ergonomiasta sai paljon kurssilta irti ja käteen tarttui hyviä eväitä tulevaisuutta varten ihmisen ergonomiasta.

Lisäksi aina oppii parantamaan ja kehittymään, joillakin itselle heikommilla osa-alueilla.
Se on kyllä hieno huomata!
Toinen jakso oli aika kiireinen, mutta myös  kaikenkaikkiaan hyvin opettava ja rakentava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti