tiistai 7. lokakuuta 2014

Multimediatuotanto

Mitä ovat multimedia ja hypermedia?

Multimedia kattaa monenlaiset eri median muodot. Multimedia käsite itsessään tarkoittaa erilaisten kuvien, äänien, videoiden ja tekstien sisällyttävää interaktiivista liikettä, joista koostuu sitten esimerkiksi vuorovaikutteinen animaatio.
Multimediaa tulee käytettyä päivittäin, jossain muodossa ja se on lähes jokaisella nuorella ja työssäkäyvällä iso osa päivittäistäelämää ja siihen törmäät melkein kaikkialla.
Multimedia on yleensä interaktiivista, mutta se ei ole välttämätöntä.

Hypermedia ja Multimedia tarkoittavat melkein samoja asioita,  mutta niillä on kuitenkin yksi iso ero. Ne eroavat toisistaan siten, että Hypermedia on aina vuorovaikutteista, kun taas multimediaksi
lasketaan kaikki erilaiset useasta elementistä koostetut esitykset, joiden kulkuun käyttäjä ei voi itse
vaikuttaa.
Multimediasana on kuitenkin yleisimmin puhekielessä käytetty versio, vaikka kyseessä
olisikin hypermediaa.

Loppu yhteenveto:

Multimediassa ja hypermediassa yhdistellään hyvin monenlaisia eri elementtejä luoden näin monipuolisia ja tuottoisia sovelluksia.
Multimedian ja hypermedian avulla yritykset voivat kuvata toimintaansa ja tarjoamiaan palveluja erilaisilla visuaalisilla tai teknisillä ratkaisuilla.
Multimediaohjelmia tehdään mm. opetuskäyttöön, viihdekäyttöön, markkinointiin, sekä yritysviestintään.

Multimedia ja hypermedia ovat aika laajoja käsitteitä joiden sisäistämiseen menee aika paljon aikaa.
Multimediaan ja hypermediaan törmäämme kännyköissä, tableteissa, tietokoneissa, tv:ssä, radiossa ja myös monessa muussa paikassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti