maanantai 9. helmikuuta 2015

Vuosi 2, 2.jakso

Työntäyteinen jakso

Viimeinen jakso ja rutistus ennen työssäoppimista olisi edessä. Jaksolla aloimme käsittelemään ATK-järjestelmän hankintaprosessia. Kurssilla tutustuttiin ja käytiin läpi atk-järjestelmän, -laitteiden ja/ tai ohjelmistojen hankintaan liittyvä hankintaprosessi, eli miten sellainen käytännössä tapahtuu. Tutustuttiin miten tarvekartoitus tehdään. Opettajana meillä oli Pekka Pesonen. Opettelimme mm. miten tehdä tarjouspyyntö ja miten käsitellä tarjoukset. Kurssilla tuli myös seuraavat käsitteet hankinta ja hankintaehdotuksen laatiminen tutuksi. Koko kurssi oli pääosin projektimuotoista työskentelyä ja toimimme noin kolmen hengen ryhmissä. Hankintaprosessi on sen verran kattava juttu ja paljon tehtäviä, että se on tiimityötä. Projekti sujui hyvin ja aikataulunmukaisesti.

Jakson aikana tutuksi tulivat myös kuvankäsittely, Photoshop kurssin kautta ja Flash-animaatiot. Nämä kurssit meille piti Raija Saksa.

Jatkoimme myös ohjelmointia ohjelmoinnin perusteet 2 kurssin kautta, jossa pääohjelmointikielenä meillä oli C# ja C++.

Meillä oli julkaisu/grafiikkakurssi, jossa harjoittelimme tekemään oman lehden Indisine-ohjelmalla, sekä harjoittelimme Adobe Illustrattorilla muokkaamaan kuvat painokelpoiseen muotoon. Hyvin tärkeitä asioita edellämainitut painokelpoiset kuvat ja lehden taitto Indisine-ohjelmalla, joita tulet varmasti tarvitsemaan tulevaisuudessa.

(Ohessa alapuolella yksityöni kurssilta, jonka olen tehnyt painokelpoiseen muotoon Adobe Illustratorilla.)
Lisäksi meillä oli Työaseman asennus ja käyttöönotto Linux kurssia muutaman kerran viikossa. Syvennyimme Linuxiin ja teimme mm. Ubuntun asentamisen, kiintolevyn osioinnin, tutustuimme Unix komentoihin, sekä testasimme miten käytännössä Linux ja Windows voi olla samassa verkossa. Kävimme läpi myös Linux palvelimet.

Seuraavana onkin vuorossa työssäoppiminen ja koululle palataan seuraavan kerran noin kahden kuukauden päästä Helmikuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti