keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Työssäoppimispäiväkirja 7.4-29.5.2015

Tervetuloa seuraamaan minun työssäoppimispäiväkirjaa. Tänne tulen julkaisemaan mitä olen minäkin päivänä tehnyt ja mitä työni pitää sisällään. Noniin eli nyt alkaa datanomi-opintojeni viimeinen jakso, jonka jälkeen kolmivuotinen urakka tulee päätökseen. Olen työssäoppimassa Valion tehtaalla Turengissa, joten työmatkakaan ei ole pitkä :).


Tiistai 7.4

Noniin nyt on ensimmäinen työssäoppimispäivä Valiolla takana. Työskentelen seuraavat kaksi kuukautta Valiolla. Ihan ensimmäisenä minulle esiteltiin tehtaan tilat ja työpisteet. Minulle kerrottiin talon käytännöistä sekä erilaisista vastuualueista eli kuka vastaa mistäkin ja mitä kenenkin osaston työtehtäviin kuuluu. Ensimmäinen päivä meni oikeastaan perehdytyksessä. Kävimme läpi mm. hygienia-asioita, jotka ovat ensiluokkaisen tärkeitä täällä. Valio valmistaa suuria massoja erilaisia maitoja, jogurtteja, juomia ja muita tuotteita, joten massanvalmistuksessa sekaan ei saa päästä mitään ylimääräistä. Käytämme työpäivän aikana suojavaatteita, koska olemme päivänaikana paljon tekemisissä erilaisten raaka-aineiden kanssa. Valiolla työskentelee noin 130 henkeä töissä, joten vie oman aikansa sisäistää asiat sekä oppia tuntemaan talon työntekijät ja talon tavat. Tästä se lähtee! :)


Keskiviikko  8.4

Keskiviikkona jatkettiin työtehtäviin tutustumista. Koska olen virallisesti työpaikan kirjoilla minut lisättiin työpaikan sähköposteihin ja sain henkilökohtaisen työsähköpostiosoitteen kahdeksi kuukaudeksi. Lisäksi sain omat käyttäjätunnukset Valion tietokoneille sekä kulkuläpyskän, jolla pääsee kulkemaan lukituista porteista ja ovista, jotka vaativat tunnistautumista. Tänään lähdinkin jo puoliltapäivin pois, koska minulla oli aika hammaslääkärille.


Torstai  9.4

Tämän päivän työskentelin oikeastaan kokonaan raaka-aineiden vastaanotossa, jossa tulen viettämään suurimman osan työharjoitteluajasta. Tutustuin ja opettelin käyttämään SAP-tietokantaohjelmaa. Kyseinen sovellus helpottaa erilaisten tuotteiden mm. lähtevän tavaran kirjaamista sekä saapuvan tavaran vastaanottoa ja varastointia. Sinne kuitataan ja syötetään kaikki tarvittavat tiedot. Paketteja ja lasteja tulee ja menee. Suurinosa raaka-aineista tulee jostain muualta, jolloin kyseinen ohjelma auttaa pysymään paremmin ajantasalla. SAP on todella selkeä ja toiminnallinen varastointisovellus, jota käyttää monet isot yritykset ja tehtaat työpaikoilla.  Tänään oli myös työhöntulotarkastus työterveydenhoitajalla, joka tulee kaikkien uusien työntekijöiden suorittaa Valiolla. Monenlaista uutta asiaa sisäistettäväksi nopealla aikataululla. Kohta ensimmäinen työssäoppimisviikko Valiolla jo takana ja se ois sit viikonloppu :).


Perjantai 10.4

Päivä alkoi aamukahvilla, jonka jälkeen oli aika palata töihin.
Jatkoimme vielä SAP-ohjelmaan tutustumista raaka-aineiden vastaanotossa. Perjantaina työssäoppimispaikkalleni saapui myös minun opettajani, joka vastaa työssäoppimisesta. Hänen kanssaan pohjustimme vähän alkanutta työharjoittelujaksoa eli mitä kaikkea työssäoppiminen pitää sisällään ja mitä kaikkea Valiolla tulen tekemään. Lisäksi minulle ja toiselle harjoittelijalle pidettiin talon hygieniaan liittyen tunnin mittainen hygieniaperehdytysinfo.
Ensimmäinen viikko onkin nyt takana ja se olisi aika siirtyä viikonlopunviettoon. Paljon opittavaa, mutta asia kerrallaan. Hyvää viikonloppua!


Maanantai 13.4

Toinen viikko starttasi Valiolla!  Kerron vähän tarkemmin vielä tuosta raaka-aineiden vastaanotosta, jossa työskentelen lähes joka päivä. Eli mitä se pitää sisällään. Raaka-aineiden vastaanottoon tulee kaikki raaka-aineet mitä Valio tilaa muualta mm. erilaiset hedelmäsoseet, aromikanisterit sekä erilaiset jauheet, kuten Kirnumaitojauheet, laktoosi ja thermtex-säkit sekä paljon muuta. Raaka-aineita on niin paljon erilaisiin käyttötarkoituksiin, joita tilataan aina erinä tarpeen mukaan, joten en ala kaikkia tässä luettelemaan. Joka viikko tehdään tarvekartoitusta mitä pitää tilata ja sen mukaan tilataan ainesosia mitä milläkin viikolla on ajossa. Raaka-aineiden vastaanotossa on lastauslaituri, johon rekat tuovat erilaisia kontteja ja lavoja, jotka sitten vastaanotetaan ja siirretään raaka-aine varastoon tai suoraan käyttöön. Saapuvista eristä ja paketeista luetaan aina tuotteessa olevan lavalapun viivakoodi. Raaka-aineiden vastaanotossa on yksi toimistohuone, jossa koodit luetaan ja syötetään koneelle järjestelmään. Kaikki saapuvat tuotteet täytyy siirtää järjestelmässä varastoon, jotta massanvalmistajat näkevät tuotteen saapuneen ja se voidaan ottaa käyttöön. SAP-ohjelma on aika laaja ja siihen menee aikaa oppiakseen ohjelman läpikotaisin. Toimiva systeemi kyllä helpottaa isoissa yrityksissä pysymään kartalla. Eli ihan perus toimistyötäkin tulee mutta paljon ollaan myös jalkojen päällä ja hypitään paikasta toiseen toimittamassa vaikkapa paketteja.. Lisäksi meidän työpisteelle saapuvat suurinosa talon kemikaaleista sekä pesuaineista, joita menee paljon pesulassa mm. yli 100 työntekijän vaatteiden pesuun. Nyt on viikko lähtenyt taas mukavasti käyntiin, josta on hyvä jatkaa eteenpäin!


Tiistai 14.4

Tutustuin MMC:hen eli Mikamaticiin, johon syötetään kaikki tuotantoon ja massanvalmistukseen siirtyneet tuotteet omiin siiloihin. MMC on todella tarpeellinen siksi, että pystytään pitämään kirjaa siitä mitkä tuotteet menivät jo tuotantoon. Jokaiselle raaka-aineelle löytyy sovelluksesta oma siilo, johon viivakoodit luetaan käyttöön menneestä raaka-aine erästä. MMC ja SAP tulevat olemaan ohjelmia, joita tulen eniten käyttämään jakson aikana.


Keskiviikko 15.4

Tänään pesimme painepesureilla ison määrän pölyyntyneitä tai pinttyneitä muovilavoja. Vaahdotettiin lavat, että lika liukoaisi paremmin pois. Tutustuttiin paremmin kemikaaleihin/pesuaineisiin, joille tulostettiin lavalaput SAP-ohjelmistossa, jonka jälkeen päiväys kaikkiin lappuihin. Hyllytimme siis pesuaineita/kemikaaleja kellarikerroksessa. Minua on kehoitettu samalla työskennellessä, lukemaan kemikaalejen ja entsyymeiden arvot. On tärkeä oppia muistamaan happamat ja emäksiset aineet sekä aineiden vaarallisuus hätätilanteen tullessa. On tärkeää tiedostaa riskit ja tietää niistä tosipaikan tullessa. Jokaisen kerroksen työpisteillä, jossa on riskit tai mahdollinen vaara-alue on sijoitettu useita silmänhuuhtelu suihkupisteitä ja muita hätäsuihkuja.


Torstai 16.4

Seurasin massanvalmistusta, toimitin erilaisia paketteja varaosavarastolle, kuskasin pumppukärryillä isoja tyhjiä säiliöitä pestäväksi. Lisäksi luin SAP-ohjelmalla viivakoodeja ja otin varastojärjestelmään taas uusia eriä tavaraa vastaan. Silputtiin iso lavallinen levyjä ja laitettiin ne pihalla olevaan oikaisukoneeseen, jonka jälkeen ne menee kierrätettäväksi ja uusiokäyttöön.


Perjantai 17.4

Perjantaina oli koko Valion tehtaalla Turengissa hieman erilaisempi päivä nimittäin koko tehtaalla oli seisakkipäivä. Seisakkipäivä tarkoittaa, että silloin tuotanto on kokonaan seis. Tämä päivä oli varattu talon yhteiselle kehittämis, suunnittelu ja kartoituspäivälle. Käytiin läpi mm. uusien laajenevien varastotilojen haasteet. Käytännönasiat muuttuvat todella paljon ja siksi vaihtoehtoja on hyvä kartoittaa etukäteen, että käytännön asiat pelaavat touko-kesäkuun vaihteessa aukeavassa laajennetulla uudella puolella. Tänään kaikilla oli klo: 7.00-15.00 mittainen työpäivä. Päivänmittaan oli useita palavereita ja kokouksia, joissa käytiin läpi raaka-ainevarastoja sekä laajenemiseen liittyviä kysymyksiä. Tänään olikin vähän erilaisempi päivä, vaihteeksi palaveerattiin urakalla.
Se olisi toinen työssäoppimisviikko nyt takana. Hienoa on ollut kaikinpuolin ja ennenkaikkea hienoja ihmisiä ja työkavereita, jotka ovat edesauttaneet pääsemään työhön paremmin sisälle! Se olisi taas viikonloppu todella äkkiähän tämä viikko taas meni töitä tehden. Ei muuta kuin hyvät viikonloput kaikille :)!
Maanantai 20.4

Aloitimme viikon tarvekartoituksella, joka tehdään yleensä Maanantaina, jolloin katsotaan viikon tarpeet. Valion osa raaka-aineista on toisella varastolla Painotiellä, josta tilataan tarpeen mukaan. Teimme listauksen viikon raaka-aineista, jotka Koskisen kuljetusauto tuo  mahdollisimmanpian Valiolle. Työskentelimme tänään jauhamon puolella. Purimme erilaisia jauhoja siiloihin.
Siiloissa täytyy olla kokoajan riittävästi mm. laktoosia ja thermtexia, ettei massanvalmistajan tarvitse keskeyttää massaa, kun kaikki olisikin lopussa.
Syötin ja siirsin jauhoerien lavalapuista viivakoodit MMC:hen, kullekin ainesosalle tarkoitettuun omaan siiloon.
Tiistai 21.4

Otin SAP-ohjelmassa vastaan saapuneita raaka-aine eriä. Kaikki erät siirretään aluksi väliaikaiseen varastoon SAP:ssa, kun tavara otetaan vastaan. Vasta, kun tavara lähtee tuotantoon, siirretään tuote toiseen varastoon, josta se siirretään massaan ja MMC:hen. Toimitin myös erilaisia lavoja/paketteja eri osastoille. Pienemmät lastit viedään ihan pumppukärryillä raaka-aineen vastaanotosta eri osastoille, Isommat lavat viedään trukeilla.Keskiviikko 22.4

Tänään pesin muovilavoja, joille tehtiin vaahtopesu. Hygieniasäädäntöjen takia puhtaita muovilavoja täytyy olla kokoajan saatavilla, koska lähes kaikki lastit ja raaka-aine-erät tulevat puulavojen päällä vastaanoton lastauslaiturille. Valiolla on useampia eri hygienia-alueita, jotka on erotettu viivoilla. Siispä raaka-aineen vastaanotosta puulavoja ei saa tuoda viivan yli millekään muulle alueelle niin, että se koskettaa pintoja. Lastauslaituri ja raaka-aineiden vastaanotto on ns. "likaista aluetta", joka on merkitty kolmosalueeksi. Tuotteet nostetaan aina ennen varastoon siirtämistä muovilavojen päälle, josta se lähtee joko tuotantoon tai varastoon.


Torstai 23.4

Tänään pidettiin pientä palaveria uuden laajennetun puolen aukeamisesta. Käytännössä laajentaminen tuo aika paljon muutoksia ihan käytännönasioihin mm. varastointi ja lastauslaituri muuttuu. Se tuo omat haasteensa.Perjantai 24.4


Tänään otin vastaan lavoja SAP:ssa ja harjoittelin tekemään muutamille varastossa olleille tuotteille lavajakoa. Lavajako täytyy tehdä silloin, kun erästä on vain yksi lappu, jossa ilmoitettu koko erän kilomäärä. Tämä ei ole oikein ja siispä  tehdään lavajako, jotta jokaiselle purkille olisi oma lappu, jossa tuotteen tiedot näkyvät oikein. Lavajaossa SAP jakaa kokonaismäärästä purkkien lukumäärän mukaan, jokaiselle oman lavalapun. Näin saadaan kaikille tuotteille oma lappu, jotka tulostetaan sitten SAP:sta. Kolme viikko takana, hyvää viikonloppua!


Maanantai 27.4

Tänään otin vastaan erilaisia aromi-kanistereita, joita toimitettiin eri osastoille. Lisäksi syötin viivakoodeja SAP-ohjelmistoon. Teimme myös viikon tarvekartoituksen tilattavista raaka-aineista.


Tiistai 28.4

Purimme thermtexia, laktoosia ja minevalia siiloihin ja syötin MMC:hen lavalappujen viivakoodit.
Tänään olikin kiireinen päivä, olin lastauslaiturilla vastaanottamassa useampia lavoja tavaraa. Tuli pesuaineita, aromeja, jauhoja(mineval, thermtex, laktoosi ja kirnumaitojauhetta). Välillä hoidin yksin raaka-aineiden vastaanoton töitä kiireiden vuoksi. SAP:in parissa riitti myös töitä, syöttäessä pino viivakoodeja sovellukseen. Vastaanottaessa tavaroita sai useamman nimikirjoituksenkin tavarantoimittajille raapustaa.


Keskiviikko 29.4

Toimitin paketteja varaosa varastolle ja vein isoja kontteja pesuun, jotka olivat saapuneet tänään Valiolle. Teimme muutamille tuotteille lavajaon ja tulostimme laput tuotteiden kylkeen, Lavalappuun merkitään lähesaina tussilla päiväys ennen varastointia. Eli saapumispäivä, jolloin tuote on saapunut Valiolle.Torstai 30.4

Purimme jauhoja siiloihin aamupäivästä. Otimme vastaan Seinäjoelta saapuvan erän tavaraa. Toimitimme varaosa varastolle myös muutamia lähetyksiä, jotka hyvin usein saapuvat raaka-aineiden vastaanottoon. Veimme myös muutamia pakastetuotteita kylmään. Se olisikin pidempi viikonloppu ja vappu alkamassa! Hyvää vappua kaikille tasapuolisesti! :-)


Maanantai 4.5


Noniin vaput on nyt juhlittu! Otimme vastaan kuormia, jotka purimme ja siirsimme varastoon. Purimme jauhoja siiloon ja vastaanotimme SAP:ssa saapuneet erät. MMC.hen kirjattiin taas omiin siiloihin puretut jauhot. Meillä kävi myös ikävä vahinko. Meillä kaatui täysi banaanisosetynnyri, jota olimme nostamassa puulavalla muovilavan päälle, joka oli hieman huonosti siellä alla. Se otti sen verran pahasti osumaa matkalla kaatuessaan, että se meni hävikkiin. Käytimme sen letkujen huuhteisiin. Onneksi kerkesimme pois alta. Sellaiset 250kg päälle ei olisi kovin mukava. Iltapäivä kului tapahtumapaikan siivoustöissä.


Tiistai 5.5

Päivä alkoi viljojen ja jauhojen purulla siiloihin. Minä hoidin MMC:hen ja SAP:iin viivakoodien syöttämisen. Pian aukeavan laajennetunpuolen takia, Nykyiset varastotilat muuttuvat siten, että yksi kulkuväylä suljetaan rakennetulla väliseinällä, jolloin trukit eivät siitä enää pysty kulkemaan. Tämä muuttaa järjestelyjä niin, että se puoli on tyhjennettävä kokonaan raaka-aineista ja muista tuotteista. Se hankaloittaa siten, että ennen uuden puolen aukeamista varastotila kapenee puolella, joka tuo omat haasteensa. Tavaraa ei voi määräänsäenempää tilata varastoon kerralla, eli viikon tarvekartoitustakin tehdessä täytyy miettiä tarkemmin.


Keskiviikko 6.5

Tein SAP:in parissa muutamia juttuja, sekä Micamaticissa. Otimme muutaman kuorman vastaan. Lisäksi putsasin muovilavoja käyttöön. Tänään lähdin puoliltapäivin pois, koska minulla oli sovittuna aika lääkärille.


Torstai 7.5


Tämänpäivän olimme pääosin jauhamon puolella. Kirjailin aromikanistereihin päiväyksiä, tein tuotteille lavajakoja, Käsittelimme myös pesuaineita, joille jokaiselle kirjattiin päiväys, jotka veimme sitten kellariin, jossa säilytetään lähes kaikki talon pesuaineet. Otimme vastaan Seinäjoelta saapuvan kuorman, joka toimittaa lähes jokaisena tiistaina ja torstaina Valiolle tavaraa.


Perjantai 8.5

Perjantaina viivasimme punaisella teipillä uuden sulkutilan viivat. Mittasimme ja teippasimme punaiset teipit lattiaan, jossa hygienia-alue vaihtuu. Teippasimme myös yhden oven, joka poistuu käytöstä. Perusteellisesti läpikotaisin punaisella teipillä molemminpuolin. jotta ovi erottuisi selkeästi ja ilmenisi ettei siitä saa kulkea. Toimitin myös varaosavarastolle muutamia pieniä paketteja, jotka olivat saapuneet meidän vastaanottolaituriin. Yksi viikko jälleen takana, viikot vierivät hurjaa vauhtia. Hyvää viikonloppua!


Maanantai 11.5

Teimme viikon tarvekartoituksen, eli mitä tälläviikolla on ajossa. Katsastimme varastotilanteen ja tilasimme sen mukaan tarvittavat raaka-aineet ja tuotteet. Teimme lavajakoa muutamille tuotteille, jolle tarvittiin oma lavalappu. Purimme myös jauhoja siiloihin ja kuitattiin puretut lavat MMC:hen.


Tiistai 12.5

Olin raaka-aineiden vastaanotossa valmiudessa muiden ollessa palaverissa, mahdollisia saapuvia paketteja tai eriä vastaanottamassa.  Muutamia paketteja tuli, jotka kuittasin ja vastaanotin. Toimitimme tyhjiä kontteja pesuun, jotka olivat saapuneet tehtaalle lähipäivinä, Hyllytimme myös erilaisia aromilavoja. Iltapäivällä sain kuulla, että huomenna minulla olisi hygieniapassikoe ja siihen perehdytystä ja se kestää iltapäivään saakka, johon kannattaa varata aikaa. Sain tulevaa koetta varten hygieniapassioppaan, josta on hyvä kerrata kaikki asiat, joita tullaan huomenna käymään läpi.


Keskiviikko 13.5

Aloitimmekin jo seitsemältä hygieniaperehdytyspäivän. Kävimme läpi kaikki mahdolliset asiat, jotka täytyy tietää työskennellessä raaka-aineiden ja elintarvikkeiden kanssa. Hygieniapassi edellytetään, jos Valiolla haluaa työskennellä. Jos sitä ei ennestään ole sinulla on hyvä mahdollisuus saadaa töiden ohessa perehdytystä ja suorittaa hygieniapassi. Minulla sitä ei ennestään ollut ja siispä se käy helposti tällätavoin. Asiaa tuli todella paljon ja osa oli hieman vaikea sisäistää nopealla aikataululla. Osa oli tullut tutuksi käytännössä töiden kautta jo ennestään. Iltapäivällä suoritin hygieniapassin osaamistestin, jossa todistetaan sinun taitotasosi riittävän hygieniapassin läpäisemiseen. Tulokset menee tarkasteltavaksi Evira henkilöille, joilta tulee hygieniapassin hyväksyntä ja sinetöinti.

Nyt alkaakin neljänpäivän loma, koska meillä on koulunpuolelta Helatorstain jälkeinen perjantaikin vapaa, joten lomaa tiedossa. Hyvää lomaa muillekin! :-)


Maanantai 19.5

Työviikko alkoi tarvekartoituksella. Aamupäivästä purimme viljoja siiloihin ja otimme viikonsiirtokuorman vastaan. Olimme myös henkilökunnan kokouksessa. Minulla oli tänään lääkärille aika Hämeenlinnan keskussairaalassa, joten jouduin lähtemään jo puolenpäivän aikaan pois.


Tiistai 20.5

Tänään pesin likaisia muovilavoja painepesurilla. Ensiksi pieni esihuuhtelu, sitten vaahdotus ja vähäksiaikaa likoomaan. Hetken päästä huuhdeltiin lavat ja laitettiin pystyyn riviin kuivumaan.
Puhtaita muovilavoja tarvitaan kaikkialla, koska kaikki siirtokuormat tulevat puulavojen päällä ja ne siirretään raaka-aineiden vastaanotossa muovilavoille. Lisäksi tänään mukavana yllätyksenä työpäivän päätteeksi sain kotiinviemisinä laatikollisen Valion uutuus-tuotteita, jotka olivat jaossa Valion henkilökunnalle. Tämä on ollut Valiolla työssäoppimisen aikana minulle pienimuotoinen mukava henkilökunnanetu. Olenkin tuonut useita erilaisia juustoja, joghurtteja, maitoja, mehuja, kermoja ja levitteitä. Lisäksi olen saanut ostaa alennushinnoin jäätelöitä kotiin :-).


Keskiviikko 21.5

Purettiin yksi iso siirtokuorma, joka saapui puolenpäivänaikaan. Kuskasin tyhjiä kontteja pumppukärryillä pesuun. Kartoitettiin entsyymikanistereiden vaje kylmäkaapista. Niitä menee aika paljon ja tarve täytyy katsastaa hyvin usein. Muutama kanisteri löytyi kaapista, eli ne olivat aivan lopussa. Niitä tilasimme lisää ja saimmekin samanpäivän aikana uuden erän niitä.


Torstai 22.5

Torstaina en ollutkaan ollenkaan Valiolla työssäoppimassa, koska minulla oli näytteidenottoa ja tutkimuksia.


Perjantai 23.5

Otimme raaka-ainevarastolla erilaisia kanistereita ja raaka-aineita vastaan SAP:ssa. Purimme myös hieman jauhoja siiloihin ja työskentelimme MMC:n parissa. Lisäksi ihan normaalia vastaanoton työtä, joka kuuluu työnkuvaan. Otimme vastaan muutamia kuormia, jotka purettiin trukeilla ja pumppukärryillä. Sen jälkeen aina yksi lava kerrallaan siirretään lavakääntäjään, jonka avulla saadaan helposti painavistakin lasteista puulava alta pois, jonka jälkeen tuote siirretään ja käännetään puhtaan muovilavan päälle. Näin se homma toimii! Enään yksi vajaaviikko töitä jäljellä! Valmistuminenkin häämöttää jo liian lähellä, seitsemän päivää :-).


Maanantai 25.5

Kartoitimme viikon raaka-aineiden tarpeiden tilanteen aamupäivästä, jonka lähetimme taas Koskisen varastolle, josta monet siirtokuormista tulevat Valiolle. Pesin ja vaahdotin muovilavoja taas nipun puhtaaksi. Iltapäivällä tilaamamme siirtokuorma saapui, jonka purimme raaka-ainevarastoon. Osa meni suoraan siiloihin purettavaksi. Hyllytin ja kirjasin päiväykset Aragidonihappo öljyille, jotka kuljetettiin pikkukylmävaraston hyllyille. Tänään sain kuulla, että minun hygieniapassitestini oli mennyt läpi, jonka Evira oli hyväksyttänyt. Sain siis hygieniapassin, josta on tulevaisuudessakin on hyötyä. Viikko lähti ihan mukavasti käyntiin. Tuntuu uskomattomalta, että datanomiopintoni ovat näin loppusuoralla. Kaksi työpäivää enää jäljellä, Torstaina osallistun ammattikorkeakoulun pääsykokeisiin Hämeenlinnassa ja perjantaina onkin sitten suuripäivä, jonka eteen on kolmevuotta tehty töitä nimittäin ammattiin valmistuminen. Perjantain juhlia odotellessa!!


Tiistai 26.5

Kuljetimme ja purimme ison lastin uusia HP:n koneita kakkoskerrokseen toimistokäyttöön. Autoimme kesällä aukeavan laajennetun puolen rakennusprojektin toimihenkilöitä. Kuskasin erilaisia lasteja mm. juustohäkkejä sulkutilaan. Lisäksi teimme yhdelle kanisterille kuormakirjat ja muut laput. Kanisteri on tarkoitus lähettää tyhjän rekan mukana Seinäjoelle. Päivän aikana oli myös toimistotöitä mm. SAP:n ja MMC:n parissa.Keskiviikko 27.5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti