keskiviikko 27. elokuuta 2014

Vuosi 1, 4.jakso

Terve taas!

Kirjoitan tässä blogipäivitystä neljännestä jaksostani. Neljäs jakso oli taas vaihteeksi ammatillisia opintoja. Meille tuli kurssi työasema verkkoympäristössä, jossa opiskelimme mm. tunnistamaan tietoturvariskejä, oppia tuntemaan tietoturvalaitteet -ja ohjelmistot, yrityksen tärkeiden tietojen suojaamista harjoiteltiin myös, sekä varmuuskopiointia ja tiedon palauttamista. Opiskelimme kurssilla myös tietoliikennettä esimerkiksi termien selvitystä, millaista tietoliikenne on suomessa ja miten luodaan vaikkapa salattu sähköposti. Kurssilla käytiin läpi myös verkon pullonkaulat ja erilaiset pilvipalvelut. Opettaja oli laittanut kurssille vielä yhden ison kurssitehtävän, jossa tuli luoda oma toimiva kotiverkko puolitoistakerroksiseen taloon. Talo on vanha puutalo, jossa täytyy ottaa huomioon mm. rakenteet, jotka saattavat haitata yhteyksiä luotaessa. Kaikki täytyy saada toimimaan keskenään moitteettomasti. Ohessa kuvakaappaus, jossa on tarkempi ohje verkon luomiseen ja suunnitteluun.

Alla olevassa kuvassa on sitten lopputulos kotiverkon suunnitelmasta, joka on toteutettu Corel Drawilla piirto-ohjelmalla.
Tehtävä oli aika haastava, kun piti ottaa niin monia eri asioita huomioon verkkoa luotaessa myös laitteiden hinnoissa on eroja ja täytyy olla tarkkana erilaisia laitteita verkkoa varten valitessa laitteiden yhteensopivuudesta.
Neljännellä jaksolla opiskelimme powerpointin käyttöä kurssilla esitysgrafiikka ja yhteiskäyttö.
Lisäksi minulla oli valinnainen opiverkkossa kurssi, jossa opiskelimme some-välineitä. Ja Kuvaamataidon kurssi Taidetta ja kulttuuria.
Kurssin aikana perehdyimme esitysgrafiikkaohjelman käyttöön. Selvitettiin miten esitysgrafiikkaohjelmalla toteutetaan monipuolinen ja mielenkiintoinen diaesitys, jota voidaan käyttää mm. esittely- ja markkinointitehtäviin asiakaspalvelutilanteissa.
Koko jakso kokonaisuudessaan oli aikalailla kiireinen ja oikeastaan täyttä tykitystä.
Oppi paljon yksityiskohtaisempia asioita, joita voi olla, että ei olisi ikinä ennen tullut huomattua. Uusia asioita tuli paljon ja vaikka välillä tuntuikin raskaalta oli se myös antoisaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti